søndag 8. februar 2015

PIPPI-gensere

Disse genserne kan ta enhver tilbake til barndommen!
Jeg blir ihvertfall aldri for gammel til å se PIPPI-filmene og det er like gøy å se de nå sammen med min snart 3-åring som det var når jeg selv var liten.

Magnus fikk en genser med mormor til jul, og siden jeg har hatt lyst til å strikke en selv så har jeg laget to stykker til jentene til en av mine venninner. 


Den eldste fikk genser strikket i Nepal fra drops.  Jeg strikket etter mønster som ligger gratis på Garnstudio.no , eneste forandring jeg gjorde var å lage halsen litt annerledes.


Jeg synes det var finere med snorer og åpning i halsen fremfor den som var i mønsteret, og det er en ganske enkel justering.

Minstejenta sin genser er strikket uten mønster, men tok utgangspunkt i et annet mønster i det garnet jeg skulle strikke i. 
Hun tåler ikke så godt ull, og siden jeg har hatt veldig god erfaring med Merino Extra Fine til mitt eksembarn så valgte jeg det til henne. 
Jeg synes at Nepal-garnet blir for tykt til en genser til en toåring, men er veldig fornøyd med Merino Extra Fine til små gensere.


Begge genserne er veldig enkle og kjekke å strikke, tok meg vel en uke å strikke begge to.
Fargene er ikke helt like på de to genserne, men så lenge de ikke står helt stille ved side av hver andre så synes det ikke. Genseren er kjempefin til både gutter og jenter, og vi har allerede brukt genseren til Magnus mye. Både sandnesgarn og garnstudio har gratis mønstre på nett til forskjellige garntykkelser, så det er enkelt å finne om du også vil lage en. Bare å sette igang å strikke!Ha en flott morsdag alle supre mammaer der ute!
Og en ekstra god dag til min egen mamma som i tillegg til å være verdens beste mamma også har bursdag idag!                                           
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar