fredag 17. desember 2010

Vennebyen-bukse!

Den lille sønnen til en venninne av meg har siden han ble født vært prøveklut for alle mine strikkeprosjekter. Jeg liker å strikke barneklær, for det er noe som blir raskt ferdig, og mammaen hans liker hjemmestrikk..og det er jo en god kombinasjon :) Nå har jeg strikket noen monsterbukser, og har tenkt litt på hva annet jeg kan lage en artig bukse av. Jeg fant et konverteringsprogram som heter knitPro på nettet som lager broderingsmønster av bilder, og da fikk jeg en ide!  VENNEBYEN er jo en tegneserie som er en stor favoritt for toåringen, og jeg vet at han liker Apa veldig godt..så da ble Apa på baken av buksa!


Buksen ble veldig godt mottatt! Jeg traff ihvertfall med ansiktet til Apa for han kjente den igjen med en gang. Men jeg burde jo ha tenkt på at når mønsteret er på baken, så kan ikke han se Apa, og da er det mye kjekkere å holde buksa enn å ha den på..


KnitPro er veldig enkelt å bruke, men det fungerer best med bilder som ikke har så små detaljer eller mange farger. Jeg liker best å brodere figurene fremfor å strikke mønster. Det tar litt tid, men jeg tror jeg sparer meg for en del løse tråder som må festes.Fargene jeg valgte er de som er i logoen til VENNEBYEN, og jeg har strikket med Rubin på pinne 4. Mønsteret til buksen er litt fra eget hode og justert litt i forhold til de andre buksene jeg har lagd før.

Nå er det snart juleferie!!

6 kommentarer:

 1. Den buksa var råstilig!;) Har du brukt Knitpro mye!? Er det et bra program? Trygt og fritt for virus eller!?

  SvarSlett
 2. Hei! Takk for det :) Har ikke brukt det så mye, men synes det er et bra program hittil. Fargene får litt diffuse overganger, så det må justeres litt underveis. Har ikke oppdaget noe virus, men om det er trygt vet jeg ikke.. :S

  SvarSlett
 3. Kjempe fin bukse! Skulle likt å ha oppskrifta på apen...

  SvarSlett
 4. Takk for det :) Har ikke noe oppskrift på apen dessverre, fant bare et bilde på nettet og la det inn i et program som heter KnitPro, det finner du her: http://www.microrevolt.org/knitPro/index.php. Programmet omdanner bildet til rutemønster som du kan brodere etter.

  SvarSlett
 5. Å så stilig bukse :).. Lillebroren min har sett denne buksen og ønsker seg bukse, genser og lue med Apa :).. Men jeg bare lurer på en ting, tror du det går ann til å strikke Apa inn på rumpen? Hater maskesting :p

  Mvh Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Så kjekt at du liker den :) Ja det går nok an å strikke, men da blir det maaaaange tråder å feste :/ Jeg er heller ikke kjempeglad i maskesting, men er enda mindre glad i å feste tråder..

   Slett