fredag 16. desember 2011

Vaffellue

Det er snart jul, og noen ganger er det lov å unne seg selv en liten førjulspresang! 
Strikkeprosjektene er for tiden små, for strikkingen går ikke like fort unna som før. Har også en del UFO'er som venter på knapper, og tråder som sårt skulle vært festet, så noen bilder blir det nok etterhvert :)

Men et nytt prosjekt var vaffelluen fra Pickles som jeg egentlig har hatt lyst på lenge. En venninne spurte etter mønster på lue, og mens jeg bladde i oppskrifter for henne så fant jeg ut at nå var det tid for å prøve vaffelmønster. 


Jeg hadde litt tynnere tråd enn det som står i mønsteret liggende i garnlageret, så måtte bruke pinne 4,5 og strikket noen ekstra rader. Garnet jeg brukte var Pure Wool fra Rowan og det gikk med i underkant av ett nøste. 
Jeg har også noen nøster til overs, så tenkte jeg skulle strikke en hals som kan brukes til luen.


Sydde også på en liten hjerteknapp som pynt :)


Siden hele luen er vrangbord så sitter den veldig godt inntil hodet og passformen ble veldig god. 
Har du lyst til å strikke vaffellue så finner du mønsteret her !

3 kommentarer:

 1. Slik lue har jeg sikla på også! Den står på prosjektlista mi, men nå har jeg jo strikka både uglelue og mariuspannebånd, så hodeplagg er ikke øverst på lista lengre!

  Mønsteret er kjempetøft, og fin farge på lua! Kjempefin!:)

  SvarSlett
 2. Nydelig lue!! Har sett på den eg også!
  God jul..

  SvarSlett
 3. Godt nyttår! Nei kan aldri få for mange luer :) Vinteren er lang enda, så mye tid å få brukt de! Luen er i hvertfall kjempegod og varm så det blir nok kanskje en til i en annen farge etterhvert :)

  SvarSlett