mandag 6. april 2015

Påskestrikk- ølvott og flørtende føtter

Da er påsken straks på hell og hverdagen er tilbake i morgen.
Litt strikk har det blitt i påsken, min svoger har hatt bursdag og han er en skikkelig spreking som ofte er  ute på tur. I fjor fikk han Mariussokker i kvikk lunch-farger (du finner de her), og da måtte han bare får en matchende ølvott i år.
Votten er strikket i viking sportsragg, rester etter sokkene, og den er strikket på pinne 3,5.
Jeg synes det er en utfordring å strikke mønster på vrangen, men mariusmønsteret kan jeg veldig godt, så det gikk greit. 
Det er jo en litt artig ting å gi bort dette, den er rask å strikke, og egentlig en grei måte å få unna restegarn. Mønster finner du i mariusboken.

Jeg har også strikket sokker til meg selv, "flørtende føtter" fra sokkeboken til Bitta Mikkelborg.
Dette er også skikkelige restegarn-sokker, det er garn som ble igjen fra Lovisas Hønsesokker som jeg strikket før jul.(de finner du her)

   

Garnet er Silja fra Gjesdal. Jeg synes ikke det er noe godt garn, det er altfor glatt å strikke med, men jeg har så mye rester og kan nesten ikke kaste det!

Disse sokkene er likte jeg godt, og de er artige å strikke. Jeg har ikke strikket falske fletter før, veldig enkelt og dekorativt. Det er utrolig mange flotte sokker i sokkeboken, jeg har blitt helt hektet på sokkestrikk!


Håper alle har hatt en flott påske!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar